Pulled chicken tacos med mangosallad, salsasås, majs och gräddfil. En perfekt helgmiddag som är väldigt god men inte för avancerat. Kycklingen sköter sig själv när den väl är i grytan. Perfekt middag till Melodifestivalen eller helgmiddag till familjen. OBS originalreceptet är från Emilias Matinspo, lite ändringar efter vårt eget tycke och smak 😊
Original recept från matinspo.se
Jan. 21, 2024
700 g kycklingfilé
1 st påse tacokrydda
0.7 - 1 l vatten
1 msk paprikapulver
1 tsk paprikapulver smoked
1 tsk oregano
1 tsk chilipulver
3 tsk chipotle paste
2 tsk strösocker
3 st vitlöksklyftor
1 st lime
250 g körsbärstomater
0.5 st gurka
1 st rödlök
3 dl fryst mango
1 burk majs
2 dl gräddfil
1 burk salsasås
1 dl jalapenos
200 g riven mozzarella
1 pkt tortillas medium
Salta och peppra kycklingen på båda sidorna. Stek kycklingen i en djup kastrull tills den fått yta på båda sidorna. Tillsätt kryddorna, tacokryddan, chipotle paste, socker, vitlök och vatten. Låt koka upp och sänk sedan temperaturen till medel. Låt puttra i ca 45-50 minuter. Smaka av och såsen. Peppra och smaka av med lime och salt, eller mer av någon krydda ifall du t ex vill ha mer hetta.
Ta ut kycklingen och dra isär den med hjälp av två gafflar. Vänd ner den i såsen och vänd runt den. OBS blev väldigt vattnigt, kanske mindre vatten än 1L?
Hacka rödlök, tomat och gurka. Salta lätt och ringla över olivolja och lime. Vänd i mangon.
Doppa tortilla brödet i kycklingen på båda sidorna. Lägg ner tortilla brödet i panna och lägg på kyckling, ost och jalapenos på ena halvan. Har du en stor panna kan du steka några åt gången. Vik ihop och stek till osten smält och tortillan fått fin yta.
Servera tacosen med mangosalladen, salsasås, gräddfil och majs.