Fiskarhustruns fisksoppa är en underbar soppa som innehåller både fisk och skaldjur. Koka ihop dina ingredienser, som får fin smak av timjan, före du blandar ner fluffig grädde. Toppa med dill och servera den krämiga soppan med brytbröd.
Original recept från www.ica.se
Aug. 4, 2022
3 gula lökar
2 msk smör
1 burk hela skalade tomater (à 400 g)
5 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
0.5 dl vitt vin
1 tsk söndersmulad timjan
600 g blandad fiskfilé (t ex lax och torsk)
300 g räkor med skal eller skalade
1 dl vispgrädde
Finhackad dill
Bröd
2 krm cayennepeppar
Skala lökarna och fräs dem i matfett. Tillsätt tomater, buljong, vin och timjan. Låt sjuda i ca 15 minuter.
Skala räkorna.
Skär fisken i små bitar. Lägg ner fiskbitarna i soppan. Sjud ytterligare i ca 5 minuter.
Lägg räkorna i soppan, koka inte då blir räkorna torra och sega.
Finhacka dillen. Vispa grädden till hårt skum och rör försiktigt ner den. Hetta upp soppan och strö dillen över.
Till servering: Servera soppan med ett gott brytbröd.