Len och söt kladdkaka med smak av citron. Den här citronkladdkakan passar utmärkt till kalaset, fikat eller som efterrätt. Omtyckt av både stora och små. Oslagbar kombination av söt vit choklad och syrlig citron. Servera citronkladdkakan med hallongrädde.
Original recept från www.arla.se
Aug. 4, 2022
150 g smör
150 g vit choklad
3 citroner
2 ägg
10.5 dl strösocker
2 dl vetemjöl
2 dl vispgrädde
125 g hallon
Värm ugnen till 175°. Smält smöret i en kastrull.
Hacka chokladen och låt den smälta i smöret. Ta från värmen och rör ner finrivet skal från citronerna och saften från en citron.
Blanda ner övriga ingredienser.
Häll smeten i en smord och mjölad springform, ca 24 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 15-17 min. Låt svalna. Strö ev över lite florsocker innan servering.
Mosa hallonen. Lättvispa grädden och blanda med hallon. Servera kakan med hallongrädde.