Syrlig rabarber under knäckigt havretäcke med kolasmak. Läckrare rabarberpaj får man leta efter. Servera gärna med vaniljglass.
Original recept från www.ica.se
Aug. 4, 2022
2 dl havregryn
2 dl socker
1.75 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
1 krm vaniljsocker
1 krm salt
125 g smör
0.5 dl vispgrädde
0.5 dl ljus sirap
500 g rabarber
Smör till formen
Vaniljglass
Sätt ugnen på 150°C.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap. Blanda ner de torra ingredienserna.
Ansa och skär rabarbern i ca 4 cm stora bitar. Lägg dem i en smord ugnssäker form ca 26 cm i diameter (för 6 port). Bred på smeten.
Grädda pajen mitt i ugnen 40–50 minuter, tills den fått fin färg.
Till servering: Servera gärna ljummen med vaniljglass.