Bjud dina gäster på en härlig chokladrulltårta med len mockakräm till kaffet! Rulla ihop din goda kaka med kaffekräm till en läcker drömtårta och servera den uppskuren i vackra bitar.
Original recept från www.ica.se
Aug. 4, 2022
Smör till bakplåtspappret
1 dl potatismjöl
3 msk kakao
2 tsk bakpulver
4 ägg
2 dl strösocker + lite till bakplåtspappret
100 g smör
1.5 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
3 msk kallt kaffe
Sätt ugnen på 250°C.
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna 30x40 cm (för 20 bitar). Smörj det med matfett.
Smet: Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Vispa ägg och socker poröst. Sikta ner mjölblandningen i äggsmeten.
Bred ut smeten i långpannan. Grädda genast mitt i ugnen ca 5 minuter.
Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper. Ta bort pappret som kakan gräddats på. Låt kallna.
Fyllning: Rör ihop matfett, florsocker och vaniljsocker till en slät kräm. Rör i kaffet lite i taget.
Bred krämen på kakan och rulla ihop den från långsidan.
Servera kakan till en kopp kaffe.