En riktigt favortikombo!😍 Såsen och kaksmulorna är magiskt gott tillsammans med cheesecaken och piffar upp rätten lite extra!😍
Original recept från www.instagram.com
Jan. 21, 2024
3 st ägg
1.5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
200 g färskost
3 dl vispgrädde
2.5 - 3 dl grädde
1 st liten skvätt mjölk
100 g vit choklad
Lime, saft & zest
Vaniljpulver eller vaniljstång
2 msk strösocker
Vaniljdrömmar
Chokladdrömmar
Skilj på äggula och äggvita och lägg i varsin bunke.
Vispa äggulorna med strösocker och vaniljsocker poröst med en elvisp.
Tillsätt färskost och blanda till en jämn smet.
Vispa grädden lagom fast i en egen bunke. Rör ner grädden försiktigt i smeten.
Vispa äggvitorna i en egen bunke till ett fast skum med elvisp. Rör försiktigt ner äggviteskummet i smeten.
Häll upp smeten i valfri form/formar och ställ in i frysen i minst 4 timmar.
Vit choklad och limesås: Tillsätt grädde, mjölk och socker i en kastrull. Tillsätt vaniljpulver.
Om du istället använder en vaniljstång, skär då ett snitt i vaniljstången, gröp ur innehållet och ha i gräddblandningen och lägg sen ner vaniljstången.
Koka ihop på svag värme tills sockret har löst sig. Tillsätt därefter rivet limeskal och limesaft efter önskad smak.
Bryt vit choklad i mindre bitar och lägg ner i såsen. Ta bort kastrullen från värmen och rör om tills chokladen har smält.
Såsen går att förbereda i förväg och förvara i kylen tills servering. Värm då bara upp såsen i en kastrull innan servering så den blir varm och får rätt konsistens igen, då såsen stelnar till lite när den står i kylskåp.
Servera cheesecaken och vitchokladsås med kaksmulor från vanilj och chokladdrömmar.