Glöm semmelwraps, Semmelmacarons är 2024 års merge, enjoy!
Jan. 21, 2024
70 g äggvita (ca 2 st)
30 g strösocker
70 g florsocker
90 g mandelmjöl
90 g florsocker
1 tsk malen kardemumma
75 g sötmandel med skal
0.75 dl florsocker
2 msk vatten
1 tsk salt
1 nypa vaniljsocker
2 dl vispgrädde
Florsocker
Vispa upp äggvita till ett fast skum
Vispa ner strösocker och den lilla mängden florsocker
Vispa i 2 minuter
Sikta ner den stora mängden florsocker, mandelmjöl och kardemumma och vänd ner det med en slickepott
Fyll en spritspåse med smeten
Spritsa ut på bakplåtspapper ca 2 cm diameter
Sätt ugnen på 150°C
Banka plåten mot diskbänken för att få bort eventuella luftbubblor
Låt macaronsen torka något till de får en hinna, ca 30 minuter
Grädda i ugnen i ca 10 minuter
Ta ut från ugnen och låt svalna
Dra upp ugnen till 175°C
Häll ut sötmandel på en bakplåtsklädd plåt
Rosta mitt i ugnen ca 10 minuter
Häll över sötmandeln i en matberedare och mixa till en mjölig mandelblandning
Tillsätt florsocker, vatten, salt och vaniljsocker
Mixa till en spritsbar konsistens och häll över i en spritspåse
Vispa grädde till mjuka toppar och häll över i en spritspåse
Lägg hälften av macaronsen med undersidan upp. Spritsa en klick mandelmassa på dessa
Spritsa på en klick grädde
Lägg på macaronlocket
Pudra på lite florsocker
Njut med ett stort glas mjölk