200 g smör
4 st ägg
5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
200 g kokos
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1.5 dl vispgrädde
75 g smör
Chokladbotten: Sätt ugnen på 200°. Smält smör. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner vetemjöl, kakao, vaniljsocker och salt i äggsmeten. Rör sist ner det smälta smöret. Häll smeten i en pappersklädd smord form ca 25×35 cm. Grädda mitt i ugnen, ca 15 min. Gör kokostäcke medan kakan gräddas.
Kokostäcke: Koka ihop alla ingredienser till kokstäcket. Låt sedan sjuda i ca 5 min. Tag ut chokladbotten ur ugnen. Bred på kokostäcket. Grädda ytterligare i 10 min (mitten 200°). Låt svalna. Skär ryttarkaka i valfria stora bitar. Använd tex. pizzaskärare.