Ett mycket saftigt, luftigt och gott bröd. Obs! Brödet måste kallna helt och gärna ligga i någon timme innan det äts. Tips: Skär limpan i skivor och frys in dem. Ta fram och tina önskat antal brödskivor vid behov.
Original recept från lindasbakskola.se
Jan. 20, 2024
7 dl havregryn (mixas till mjöl)
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 ägg
3.5 dl filmjölk/kvarg
1 morot
Frön/nötter (valfritt)
Sätt ugnen på 180 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.
Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en bunke.
Skala och riv moroten fint.
Blanda ihop alla ingredienser till degen i samma bunke, till en kladdig deg.
Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite havregryn.
Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55-60 min.