Kokt, ångad och smörstekt på en och samma gång! Resultatet blir underbar mjuk potatis med doft av vitlök och rosmarin, krispigt karamelliserad på ena sidan. Måste provas!
Original recept från www.instagram.com
Jan. 28, 2024
Potatis
Kylskåpskallt smör
Vitlök
Rosmarin eller timjan
0.5 l grönsaks- eller kycklingbuljong
Salt
Hvla kallt smör med en osthyvel och täck botten av en stekpanna med det.
Halvera potatisen och tryck in i smöret. Ta så många potatisar som det får plats i pannan.
Skala vitlöksklyftorna och lägg in i pannan, tillsammans med timjan eller rosmarin och häll på kall buljong.
Sätt pannan på spisen och värm upp till full värme med lock på. Låt den börja koka ordentligt. Sänk värmen till ganska låg och fortsätt tillaga i ca 20 minuter.
Ta av locket, höj värmen och låt all vätska ånga av. Smöret kommer att vara kvar och med tiden blir det brynt. Här kan du sänka värmen något och låta potatisen få fin undersida. Kolla genom att lyfta försiktigt på någon av potatisarna då och då.