Ett enkelt, roligt och supersmarrigt recept från Catarina König att servera som förätt/tilltugg/mingelmat!😍
Jan. 20, 2024
6 st gyozachips
2 dl räkor (ca 230 g)
0.5 - 0.75 dl majonäs
0.5 - 1 msk siracha
0.5 st mango
Färsk koriander
Neutral olja till fritering
Salt
Lime
Färsk koriander
Låt de skalade räkorna rinna av i en sil. Dutta gärna med lite hushållspapper på räkorna så att all överflödig vätska försvinner.
Hacka räkorna i mindre bitar. Blanda ihop räkor, majonäs och sirachasås. Smaka av. Det ska vara en liten smygande hetta i röran.
Skär mangon i små tärningar. Hacka koriander och blanda samman mango och koriander.
Värm oljan i en kastrull till 170°C och fritera gyozabladen. Lägg gyozabladen på hushållspapper och strö över lite salt.
Servering: Lägg en sked räkröra på varje gyozachips och toppa med lite mangosalsa, samt en limeklyfta och koriander.