Original recept från www.instagram.com
Feb. 7, 2024
Potatis
Morot
Olivolja
Salt och peppar
1 pkt kikärtor
0.5 msk olivolja
Paprikapulver
1 st vitlöksklyfta
Salt
0.75 dl vegansk majonnäs
1.25 dl planti cooking fraiche
1 - 2 tsk tomatpuré
1 - 2 tsk mortlad grönpeppar
0.5 - 1 tsk svartpeppar
Skvätt vitpeppar
Salt
Sätt ugnen på 225 grader
Skala och skär morot och potatis i lagom stora bitar. Blanda med olivolja, salt och peppar och lägg på en plåt.
Ha inne i ugnen i ca 35-45 minuter eller tills de fått fin färg och blivit mjuka. Alla ugnar är olika!
Skölj kikärtorna och torka med hushållspapper. Blanda med oljan och kryddorna. Lägg i airfryer ca 10-15 minuter, när de poppar är det färdiga.
I ugn: Värm ugnen till 200 grader. Lägg kikärtorna på bakplåtspapper på en plåt och ha inne i ugnen ca 35-40 minuter.
Blanda alla ingredienser och ställ i kylen. Servera kallt!
Servera allt ihop med en riktigt stor och god sallad!