Enkel blåbärskaka som blir lite kladdig i mitten. Håll koll i ugnen för att få just den nivå av kladdighet som du själv önskar. Hittade receptet här hos madameedith.se
Aug. 4, 2022
150 g smör
3.5 dl strösocker
3 ägg
4 dl vetemjöl
0.5 msk vaniljsocker
225 g frysta blåbär
1 msk potatismjöl
Sätt ugnen på 200°. Smält smör. Låt svalna lite.
Elvispa hastigt ihop smält smör, strösocker och ägg. Rör ner vetemjöl och vaniljsocker. Fördela ut smeten i smord pappersklädd ugnsplåt ca 20×30 cm.
Vänd frysta blåbär i potatismjöl. Strö ut bären över smeten.
Grädda mitt i ugnen Grädda mitt i ugnen 200° i ca 25-35 min.Låt stelna i kylen i 2 timmar eller längre. Servera blåbärskakan direkt ur formen eller skär upp i valfria stora rutor. Gott med vispad grädde till.