Krämig och mustig.
Original recept från www.ica.se
Jan. 19, 2024
500 g fläskfilé eller fläskytterfilé
2 msk smör
Salt
Peppar
1 gul lök
250 g champinjoner
140 g bacon
2 tsk tomatpuré
1 hönsbuljongtärning
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 msk japansk soja
2 tsk dijonsenap
1 tsk majsstärkelse
Skär fläskfilén i strimlor och bryn i hälften av smöret och salta och peppra. Lägg upp på en tallrik.
Skala och hacka löken. Ansa och dela svampen. Strimla baconen. Bryn lök och svamp i en stor gryta i resten av smöret. Stek baconen. Tillsätt tomatpurén mot slutet och låt bryna någon minut under omrörning.
Smula ner buljongtärningen och rör i grädde och mjölk, låt koka upp. Smaka av med soja och senap, salt och peppar. Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner. Vänd ner köttet i grytan och låt den bli varm.