En fantastisk & enkel spagetti med en sås gjord på rester ifrån pizzasåsen från gårdagens pizza, en burk hela skalade tomater från garofalo, honung och goa kryddor. Toppad med prosciutto crudo, basilika och parmesan 😍
Jan. 19, 2024
Spagetti
0.5 burk pizzasås
1 burk hela, skalade tomater
1 st schalottenlök
1 msk honung
Svartpeppar, vitpeppar och salt
2 msk fryst basilika
Färsk basilika (som topping)
Parmesan (som topping)
Prosciutto crudo
Finhacka schalottenlöken och lägg i den i en panna med en skvätt olja och fräs så den mjuknar något.
Koka upp vattnet till pastan och gå i med spagetti och salt.
Häll i pizzasåsen och dom hela tomaterna i pannan och gör sönder tomaterna med stekspaden till önskad konsistens.
Gå i med honung, kryddor och fryst basilika.
Låt såsen puttra (glöm ej smaka av) tills pastan kokat al dente och gå sedan i med pastan i tomatsåsen och rör om väl.
Servera med några skivor prosciutto crudo, massvis med finriven parmesan och färsk basilika 🌿