Tycker du om burrata ska du göra detta till helgens förrĂ€tt eller Ă€ta som snacksđ đ€
Original recept frÄn www.instagram.com
Jan. 19, 2024
Bröd
2 st burrata (vi hade bara en men kÀnde att vi skulle haft en till)
100 - 250 g körsbÀrstomater
3 - 5 msk olivolja
1 nypa havssalt
1 - 1.5 dl pistagenötter
SÀtt ugnen pÄ 200 grader. LÀgg tomaterna i en ugnsform och stÀll in i ugnen cirka 10 minuter, tills de blivit mjuka & börjar gÄ sönder. Man vill inte ha dem inne för lÀnge.
Spola av brödet under vattenkranen och vÀrm det i ugnen 5-8 minuter sÄ det fÄr en krispig yta och blir varmt inuti.
Riv isÀr burratan och lÀgg den pÄ ett fat/skÀrbrÀda. Fördela tomaterna över fatet. Grovhacka pistagenötterna och strö över dem. Ringla sedan över olivolja (snÄla inte) och lite havssalt.
Brödet skÀr du sedan upp och lÀgger vid sidan om. Perfekt till att suga upp olja och rester frÄn burratan.
Ăt & njutđ