Vad får man om man korsar en spröd mördeg med smak av kardemumma, kladdig kladdkaka med mandel & vispad kardemummagrädde som till sist toppas med rostad mandel🌟Jo, man får såklart en sjukt god semmelkladdkake-grotta🤤 Att testa dessa, är ett MÅSTE😉Jag lovar!
Jan. 22, 2024
200 g smör
4.5 st dl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 msk kardemumma
100 g smör
2 st ägg
2 dl socker
100 g mandelmassa (grovt riven)
2 dl vetemjöl
0.5 msk malen kardemumma
0.5 msk vaniljsocker
1 nypa salt
2 - 3 dl vispad grädde
1 dl rostade mandelflarn
Kardemumma
*Sätt ugnen på 200 grader & ta fram en plåt & bakformar.
*Blanda samman smör, mjöl, socker, bakpulver & vaniljsocker i en matberedare. *Arbeta snabbt samman till en deg.
*Låt degen vila en liten stund i kylskåpet.
*Under tiden när degen vilar gör du semmelkladdkaks-smeten.
*Smält smöret.
*Häll upp smöret i en bunke & tillsätt resten av ingredienserna till kladdkakan. Blanda försiktigt ihop till en jämn smet.
*Ta ut degen & väg den. Dela vikten med 24. Rulla varje bit till en boll & lägg i små kakformen. (Jag använde en muffinsplåt med 24 platser)
*Tryck en grop i varje boll.
*Fyll gropen med semmelkladdkake-smeten. (Jag tog en spritspåse)
*Sätt in plåten i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter.
*Låt svalna i muffinsplåten.
*Vispa grädden. Addera 1 tsk kardemumma.
*Fyll en spritspåse med en valfri tyll. (Jag spritsade rosor)
*Toppa med rostad mandel & pudra över lite kardemumma.
Lycka till🧡
.