Med en helt underbar syrlig morotssallad till. Den gĂ„r att ha som tillbehör till vad som helst! Rekommenderas! Sjukt snabb och enkel lunch. đ§Ą
Jan. 17, 2024
2 st sötpotatisar
200 g vegofÀrs
2 tsk tacokrydda
1 st skvÀtt olivolja
Kallt vatten
1 dl créme fraßche
2 msk majonÀs
Salt och peppar
3 - 4 st morötter
2 st selleri
6 st körsbÀrstomater
1 st liten vitlöksklyfta
1.5 msk tamari
1 tsk sambal oelek
0.5 st lime
1 msk kokossocker
Stek fÀrsen i lite olja pÄ medelhög vÀrme i en panna tills den börjar fÄ fÀrg.
HÀll i tacokrydda och stek ytterligare 2-3 min. HÀll en skvÀtt vatten sÄ det sugs in i fÀrsen. StÀll Ät sidan.
Riv morötterna grovt. SkÀr körsbÀrstomaterna i kvartar och sellerin i smÄ bitar.
VÀnd ner tomaterna i en stor mortel och blanda i resterande ingredienser och stöt sönder tomaterna med kryddorna.
Blanda i morötter och selleri och vÀnd runt ordentligt sÄ allt blandas vÀl.
TvÀtta av potatisarna och torka av dom.
Picka dom med en gaffel eller potatissticka runt om. Stoppa in i micron pÄ ett fat och kör full effekt 5 min. Rotera potatisen ett halvt varv och kör ytterligare 5 min. KÀnn efter sÄ de Àr mjuka rakt igenom.
Under tiden, blanda ihop créme fraßche och majonÀs. Smaka av med lite salt och peppar.
Dela potatisen i mitten och toppa med fÀrs, sÄs och den syrliga salladen pÄ sidan.