Otroligt gott att steka på temepeh sådär rejält så den får färg, röra ihop en sötstark sås, som den får trängas tillsammans med jordnötter, paprika och haricots verts. Fantastiskt gott! 😍 5 spice-kryddan gör den lite extra spännande tillsammans med citrongräset som möts i bakgrunden. Mums!! Sjukt snabbt och lättlagat!
Jan. 17, 2024
400 g tempeh
3 msk jordnötsolja
3 st schalottenlökar
4 st vitlöksklyftor
1 st chili
1 st citrongräs
10 st torkade limeblad
2 st spetspaprikor
150 g harricots verts
1 dl rostade jordnötter
3 msk kokossocker
3 msk sojasås eller tamari
1 krm 5 spices krydda
0.5 dl vatten
1 msk maizena
4 portioner ris
1 st lime
Skär tempeh i små bitar.
Skär schalottenlöken i tunna strimlor på längden. Skär paprikan och vitlöken i tunna skivor och halvera harricot verts på mitten.
Finhacka citrongräs och chilin. Smula sönder limebladen.
Blanda ihop ingredienserna till såsen.
Sätt på riset.
Ta en djup stekpanna och hetta upp, häll i oljan och tempeh med en nypa salt. Stek ordentligt 5-7 min tills bitarna får fin färg. Rör om ett par gånger under tiden. Häll över i en skål, men spara överflödigt fett i pannan.
Sänk värmen något och stek schalottenlök, vitlök och chilin i några minuter tills den får fin färg utan at brännas.
Tillsätt citrongräs och limeblad och stek ytterligare någon minut.
Häll i paprika och harricots verts och stek 4-5 min.
Häll i tempeh, jordnötterna och häll över såsen. Låt steka några minuter tills allt bli ordentligt klibbigt.
Pressa över lite lime innan servering, tillsammans med riset.