SĂ„ gott med varma rotfrukter som tillbehör till krispiga kycklingben. Jag ugnssteker rotfrukterna men lĂ€gger kycklingbenen i airfryern. Har du ingen kan du steka dem i ugnen ocksĂ„. đ
Jan. 21, 2024
3 st rödbetor
4 st morötter
3 st vitlöksklyftor
0.25 st vitkÄl
1 msk smör/margarin
1 kg kycklingben
Salt
Vitpeppar
IngefÀrakrydda
1 dl lingonsylt
1 dl creme fraiche
Skala och klyfta rödbetorna och lÀgg pÄ en smord plÄt. Skala eventuellt och sen skiva morötterna och lÀgg pÄ plÄten. Hacka vitlöken och strö över. In i ugnen pÄ 200 grader 10 min
Riv vitlÄlen med mandolin eller osthyvel och lÀgg pÄ plÄten. Krydda med örtsalt. In ugnen ytterligare ca 15 min.
Krydda kycklingbenen med salt, vitpeppar och ingefÀra. LÀgg i airfryern eller ugnen ca 20 min.
Blanda creme fraiche och lingonsylten i en skÄl och servera!