Fungerar lika bra med champinjoner.
Jan. 17, 2024
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
300 g lövbiff
300 g trattkantareller
Smör
Salt
Svartpeppar
2 dl grädde
2 dl vatten
1 dl créme fraiche
1 köttbuljongtärning
400 g pasta
1 msk vetemjöl
Parmesan
Hacka löken och vitlöken och strimla lövbiffen.
Fräs löken, vitlöken och svampen i en klick smör. Salta och peppra.
Stek lövbiffen i en separat panna.
När köttet är genomstekt, tillsätt grädden, vattnet, créme fraichen och buljongtärningen. Låt puttra under lock.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. När det är 5 minuter kvar av koktiden, blanda ner den stekta löken och svampen i grytan med lövbiffen.
Red av med mjöl för att få en tjockare sås. Smaka av med salt och peppar. Häll i pastan i grytan och rör om.
Servera med parmesan.