800 - 900 g vitkål
1 - 2 st gul lök
500 g blandfärs
1 st grönsaksbuljongtärning
0.5 msk glutenfri soja
1 msk kalvfond
1 tsk vitlökspulver
Salt
Peppar
1.5 - 2 dl grädde
1 dl riven ost
25 - 50 g smör
Lingonsylt utan tillsatt socker
Sätt ugnen på 200 grader.
Strimla vitkål och lök. Värm upp en stekpanna på medelhög värme och stek hälften av kålen och löken mjuk i en klick smör. Salta och peppra. Lägg sedan över I en ugnsfast form.
Stek sedan blandfärs i samma stekpanna i en klick smör. Salta, peppra och strö över vitlökspulver. Tillsätt grönsaksbuljongtärningen, soja och kalvfond. Blanda runt ordentligt och låt koka ihop. När färsen är genomstekt fördela ut den över kål- och lökblandningen i ugnsformen.
Stek sedan resten av kålen och löken på samma sätt som tidigare. Fördela sedan över färsen i ugnsformen.
Häll över grädde och fördela riven ost på toppen. Grädda i ugnen 20-30 minuter tills den fått fin färg. Servera med lingonsylt.