Det här är en av de bästa recepten på en saftig morotskaka med ljuvlig frosting! 😋 Receptet kommer från Leila Lindholms receptsamling 🥰 Tips! Jag brukar göra en dubbelsats och grädda den i en långpanna. Då får man många ”gobitar” 👍
Jan. 15, 2024
3 st ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
1.5 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
0.5 tsk malen ingefära
1 nypa salt
1.5 dl solrosolja eller rapsolja
4.5 dl rårivna morötter
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 1 lime
100 g philadelphiaost
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa ägg och strösocker. Blanda i resten av de torra ingredienserna och blanda ner det i äggsmeten.
Rör om tills allt är blandat, men använd inte elvispen. Då finns risken att kakan sjuker ihop i mitten.
Tillsätt till sist de rivna morötterna och oljan. Fyll smeten i en smord form och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen, ca 55 minuter.
Under tiden kakan gräddas kan man med fördel ta fram smöret, så det blir rumstempererat. Blanda alla ingredienserna till frostingen och bred över kakan när den svalnat.