Jag lovar att du kommer att älska denna fantastiska sallad! Söt rödbeta, syrlig grapefrukt, nötig brynt smör med fräsch ingefära, schalottenlök i aromatisk sesamolja! Så gott!
Aug. 3, 2022
1 stor grapefrukt (eller 2 små)
4 små rödbetor
1 cm ingefära
1 schalottenlök
1 tsk vitvinsvinäger
1 msk sesamolja
2 msk olivolja till stekning
4 msk smör
Lite mynta
1 tsk sesamfrön
Flingsalt
Skala grapefrukten och skär av ca 1 cm skiva. Pressa saften ur denna skiva i en liten skål. Spara också ett par remsor av zesten (det yttersta skalet). Skiva resten av grapefrukten och spara tills salladen ska monteras.
Riv ingefäran och pressa ur saften i samma skål. Ställ åt sidan.
Skiva löken och lägg i kallt vatten i 5 minuter. Häll av vattnet och låt löken marineras med vinäger och sesamolja och lite salt tills salladen ska monteras.
Ansa och tvätta rödbetorna och skär i tunna halvmånar. Stek dem i olivolja ca 4 min på varje sida. Det ska vara lite hård kärna kvar. Salta.
Hetta upp en panna utan fett, häll på grape/ingefärsjuicen. När det börjar att ånga (typ direkt) lägg i smöret och de sparade zestremsorna. Bryn smöret.
Lägg grapefrukten, rödbetorna och den marinerade löken på en tallrik. Häll över det brynta smöret och dekorera med mynta, sesamfrön och lite flingsalt ❤️