Marry me chicken- rätten heter så för att smakerna gifter sig så bra! Sedan flera år tillbaka köper jag endast kravmärkt och ekologisk kyckling. Ja det kostar mer men vi äter det också ganska sällan.
Original recept från www.instagram.com
Jan. 14, 2024
0.5 dl vetemjöl
1 msk paprikapulver
0.5 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
4 st kycklingbröstfileer, ekologisk
Smör att steka i
3 st hackade vitlöksklyftor
1 st hackad gul lök
1 msk tomatpuré
1 tsk timjan
1 msk oregano
2 dl vatten
1 msk kycklingfond
2 dl grädde
5 st hackade soltorkade tomater
0.5 dl finriven parmesanost
Finhackad färsk basilika
Blanda vetemjöl med paprikapulver, salt och svartpeppar.
Vänd kycklingfileerna i mjölblandningen.
Stek gyllenbruna i smör i en stekpanna.
Flytta över kycklingen i en stekgryta och fortsätt att steka lök och vitlök, blanda ner tomatpurén som får fräsa med en stund.
Tillsätt vatten och häll över allt i stekgrytan.
Tillsätt grädde, fond, oregano, timjan, soltorkade tomater och parmesanost och låt sjuda tills kycklingen är genomstekt.
Blanda till sist ner hackad basilika och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.