Fräsch, syrligt & söt … vad mer behövs för den perfekta kakan till fikabordet?
Original recept från www.instagram.com
Jan. 16, 2024
200 g smör
2 dl mjölk eller vatten
5 st ägg
5 dl strösocker
2 msk vaniljsocker
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 st kiwi
300 g färskost
1.5 dl florsocker
50 g smör rumstempererat
Plus 5-7 st kiwi (beroende på hur mycket du vill toppa kaka med)
Sätt ugnen på 175°.
Klä en större form eller långpanna med bakplåtspapper.
Smält smöret & tillsätt mjölken eller mjölk, låt svalna något.
Vispa ägg, socker & vaniljsocker fluffigt. Rör ner vetemjöl & bakpulver, försiktigt ihop.
Tillsätt smörblandningen & rör smeten len.
Häll smeten i långpannan.
Skala kiwifrukterna & dela i bitar fördela över smeten. Baka i mitten av ugnen i ca. 30–35 minuter. Kakan ska vara helt torr, ta ut & låt svalna helt. Skär kakan i lagom stora bitar.
Under tiden gör frostingen. Börjar med att vispa ihop smör & florsocker fluffigt. Rör ner färskosten.
Bre eller spritsa ut frostingen på kakan. Toppa med skivade kiwi & Njut! 😋