100 g kylskåpskallt smör
1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1/2 dl strösocker
Valfri karamellfärg eller pastafärg
Blanda ihop mördegen snabbt med händerna.
Dela degen i 4 delar. Rulla till jämntjocka rullar.
Lägg strösocker på en tallrik och höll ner valfri karamellfärg eller pastafärg. Rör om tills allt strösocker är täckt i färg och det inte är några klumpar kvar.
Rulla varje rulle i strösockret.
Ställ rullarna på en tallrik och sedan in i kylen i 15 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
Ta ut degen och skär varje kaka i 1/2 cm. Lägg varje kaka på en plåt med bakplåtspapper med avstånd från varandra. Ställ in i ugnen i 10 minuter.
Ta ut plåten och låt kakorna stå tills de svalnat.