100 g kylskåpskallt smör
1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
Valfri pastafärg
Blanda ihop mördegen snabbt med dina händer.
Dela degen i 2 delar. Smaksätt ena med kakao och andra med vaniljsocker och lägg i lite pastafärg om du vill ha någon färg på kakorna. Blanda ihop med händerna snabbt.
Dela kakaodegen i 4 delar och vaniljdegen i 4 delar. Sätt dom på en tallrik och ställ in i kylen i 10 minuter.
Sätt ugnen på 175 grader varmluft.
Ta ut degen från kylen. Rulla varje deg till en smal korv, lägg tillbaka på tallriken. Ställ in i kylen igen i 10 minuter.
Ta ut degen från kylen. Lägg i botten en kakaorulle och en vaniljrulle. På kakaorulle lägger du en vaniljrulle. På vaniljrullen lägger du en kakaorulle. Detta gör att du bildar ett schackmönster. Rulla ihop degen att rullarna fastnar i varandra. Tryck sedan till så att du får tullen som en fyrkant. Ställ in i kylen igen i 10 minuter.
Ta ut rullarna från kylen och skär varje kaka 1/2 cm tjock. Lägg på en plåt med bakplåtspapper med en bit ifrån varandra. Ställ in i ugnen i 10 minuter. Ta ut plåten och låt kakorna stelna.