Vaniljbullar med smak av philiadelfia. Så goda bullar, älskar den här fyllningen!😍
Jan. 14, 2024
5 dl mjölk
50 g jäst
1 msk mortlade kardemummakärnor
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 st ägg
0.5 tsk salt
150 g rumsvarmt smör
12 - 15 dl vetemjöl special
100 g rumsvarmt smör
100 g philiadelfia
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1.5 dl strösocker
1.5 dl vatten
Strösocker
Sockerlag
Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen med en elvisp. Ställ åt sidan så länge.
Häll mjölken i bunken till din assistent. Smula ner jästen och tillsätt mortlade kardemummakärnor, strösocker, vaniljsocker, ägg och salt. Rör om tills jästen har löst sig.
Tillsätt smöret i bitar och arbeta in vetemjölet lite i taget tills degen släpper från bunkens kanter.
Ta upp degen på ett mjölat bakbord och kavla sedan ut till en stor kvadrat. Bred ut fyllningen och vik degen på mitten.
Skär degen i remsor. Tvinna remsorna och snurra ihop till bullar.
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ca 90 minuter.
Sätt ugnen på 225°C när det är ungefär 20 minuter kvar av jästiden.
Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 8-9 minuter, tills de har fått fin färg och blivit genomgräddade.
Gör iordning sockerlagen under tiden som bullarna gräddas genom att koka upp lika delar vatten och strösocker i en kastrull tills sockret har löst sig. Ta av från värmen och låt stå tills bullarna är klara.
Pensla bullarna med sockerlag när de kommer ut från ugnen och doppa sedan i strösocker.