Philiadelfiabullar

Vaniljbullar med smak av philiadelfia. Så goda bullar, älskar den här fyllningen!😍

Hannas recept

Jan. 14, 2024

Ingredienser

Vetedeg

5 dl mjölk

50 g jäst

1 msk mortlade kardemummakärnor

1 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

1 st ägg

0.5 tsk salt

150 g rumsvarmt smör

12 - 15 dl vetemjöl special

Fyllning

100 g rumsvarmt smör

100 g philiadelfia

1 dl strösocker

1 msk vaniljsocker

Sockerlag

1.5 dl strösocker

1.5 dl vatten

Efter gräddning

Strösocker

Sockerlag

Gör så här

Vispa ihop alla ingredienser till fyllningen med en elvisp. Ställ åt sidan så länge.

Häll mjölken i bunken till din assistent. Smula ner jästen och tillsätt mortlade kardemummakärnor, strösocker, vaniljsocker, ägg och salt. Rör om tills jästen har löst sig.

Tillsätt smöret i bitar och arbeta in vetemjölet lite i taget tills degen släpper från bunkens kanter.

Ta upp degen på ett mjölat bakbord och kavla sedan ut till en stor kvadrat. Bred ut fyllningen och vik degen på mitten.

Skär degen i remsor. Tvinna remsorna och snurra ihop till bullar.

Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa under bakduk i ca 90 minuter.

Sätt ugnen på 225°C när det är ungefär 20 minuter kvar av jästiden.

Grädda bullarna mitt i ugnen i ca 8-9 minuter, tills de har fått fin färg och blivit genomgräddade.

Gör iordning sockerlagen under tiden som bullarna gräddas genom att koka upp lika delar vatten och strösocker i en kastrull tills sockret har löst sig. Ta av från värmen och låt stå tills bullarna är klara.

Pensla bullarna med sockerlag när de kommer ut från ugnen och doppa sedan i strösocker.

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.