Torsk och räkor i vitvinssås… 😋
Jan. 14, 2024
600 g torskfilé
1 st gul lök
1 msk smör
0.5 dl vitt vin
0.5 dl fiskfond, koncentrerad
2 dl crème fraiche
2 dl grädde
0.5 dl dijonsenap
100 g räkor, skalade
Färsk dill, hackad
Salt
Svartpeppar, nymalen
Skala och skiva löken. Fräs den glansig och riktigt mjuk i smör.
Tillsätt vin och låt det koka in i löken nästan helt.
Tillsätt fiskfond, crème fraiche, grädde och senap.
Låt sjuda några minuter.
Dela torsken i lagom stora bitar.
Torka fisken, salta och peppra runtom.
Lägg ner i den sjudande såsen och låt sjuda under lock tills fiskköttet är vitt och fast, ca 5-7 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Precis innan servering: Strö över räkor och dill.