Ugnspannkakan är helt glutenfri och anpassad för de som äter LCHF. Innehåller inget vetemjöl och är därför snäll mot magen 🥰
Jan. 13, 2024
4 st ägg
500 g keso
1 msk fiberhusk
1 dl grädde
2 dl riven ost
Välj en ost som inte smakar så mycket, t ex vanlig hushållsost.
Smör att smörja formen med.
Sätt ugnen på 200 grader.
Knäck äggen i en bunke och tillsätt keso, fiberhusk och grädde.
Ta en stavmixer och mixa ihop allt till en jämn smet.
Blanda ner den rivna osten i äggsmeten.
Ta fram en ugnsform cirka 20x25 cm och smörj den med lite smör.
Häll i smeten i formen och ställ in i ugnen.
Grädda den i mitten av ugnen i cirka 25-30 minuter.
Lite beroende på storleken på formen. Ju större form desto snabbare blir din ugnspannkaka klar.
Ta ut och servera med lite sylt.