En supergod somrig Romtårta med räkor i är den perfekta förrätten eller komplementet till sillunchen 🙌🥰
Aug. 2, 2022
400 g räkstjärtar, skalade
75 g stenbitsrom
300 g färskost
2 dl creme fraiche
1 st rödlök
4 st gelatinblad
2 st citron
2 tsk pepparrot
1 - 2 tsk salt
1 tsk vitpeppar
1 knippe dill
2 st ägg
1 knippe rädisa
350 g kavring
100 g smör
Smält och bryn smöret och smula kavringen, gärna i en matberedare om du har.
Linjera botten på en runt form med avtagbar kant med bakplåtspapper. Blanda smöret med kavringen och tryck ut i formens botten.
Finhacka rödlöken och dill. Riv skalet från 1 citron och pressa ut juicen. Grovhacka räkstjärtarna (lämna några räkor och lite dill för garnering).
Blanda stenbitsrom (lämna lite för garnering), hackade räkor, dill, pepparrot, rödlök, citronjuice och citronskal, creme fraiche och färskost. Krydda med salt och vitpeppar.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten tills de mjuknat (ca fem minuter). Smält dem på låg värme i en kastrull.
Häll den smälta gelatinen i räkröran. Smeta ut röran över kavringbottnen och ställ i kylen ett par timmar.
Garnera med räkor, ägg, dill, rädisa och rom och njut av den här otroliga romtårtan!