En god och fräsch risotto med oxfilé som tillbehör - älskar den här kombon!😍
Jan. 13, 2024
4 msk smör
2 st schalottenlök
2 st vitlöksklyftor
Champinjoner
Sparris
3 dl risottoris
2 dl torrt vitt vin
10 dl vatten
2 st grönsaksbuljongtärningar
75 g babyspenat
Salt
Svartpeppar
Citronsaft
Parmesan
Oxfilé
Parmesan
Koka upp vatten + buljongtärning. Häll över buljongen i en mixer och tillsätt bladspenat. Mixa ihop så att buljongen får en fin grön färg och häll sedan över buljongen i kastrullen igen och låt stå på låg värme så den håller sig varm.
Stek svampen och ställ åt sidan så länge. Fräs lök, vitlök och sparris i smör på medelhög värme utan att det får färg.
Tillsätt risottoriset och låt fräsa någon minut under omrörning tills riset blivit lite genomskinligt. Tillsätt därefter svampen och vinet. Låt vinet få reducera.
Tillsätt lite av buljongen och låt den koka in på svag värme. Rör om då och då under tiden. Späd i omgångar med buljongen vartefter som vätskan kokar in tills risotton får önskat tuggmotstånd.
Smaka av med salt, svartpeppar och citronsaft efter önskemål.
Tillsätt riven parmesan när risotton har fått rätt konsistens.
Servera risotton med trancherad oxfilé eller annat valfritt kött.