En riktigt härlig förrätt som är så god och mycket lättare än den ser ut! 🥰
Feb. 10, 2024
2 st gurkor (stora)
2 st scharlottenlök
3 st rädisor
1 kruka dill
1.5 dl rapsolja
1 nypa salt och peppar
2 dl majonnäs
1 msk wasabikräm
450 g lax
1 msk miso
1 msk ättika
2 msk socker
2 msk japansk soja
1 msk rostade sesamfrön, vita
Plocka av dillen i en liten burk eller skål, gärna hög. Häll i resten av ingredienserna och mixa med stavmixer tills det blir en gegga.
Sila olja genom finmaskig sil eller silduk.
Blanda majonnäs med resten av ingredienserna och en matsked av dilloljan.
Strimla schalottenlök tunt.
Hetta upp frityrolja till 160 grader.
Lägg ner en liten näve av schalottenlök i taget och fritera i ca en minut tills den har en gyllene färg. Använd hålslev och lägg upp på hushållspapper.
Med en osthyvel, hyvla längst långsidan på gurkorna och vänd på dem så att de ligger stabilt med den hyvlade sidan neråt.
Hyvla sedan remsor av gurkan med en osthyvel. Lägg remsorna tre och tre, lite överlappande, på bakplåtspapper och torka med hushållspapper.Dillolja
Skär laxen i små tärningar och lägg i en skål.
Blanda ingredienserna till laxen och häll över laxbitarna. Låt stå i kylen gärna en timme eller två.
Skiva rädisorna tunt.
Rulla gurkremsorna och ställ på en tallrik. Fyll med laxen.
Toppa med en kvist dill och den friterade schalottenlöken, klicka på wasabimajjon, lägg ut rädisan på tallriken och ringla över dilloljan.