Original recept från www.koket.se av Catarina König
Jan. 12, 2024
450 g färsk tagliatelle
350 g lövbiff
9 st skogschampinjoner
0.5 st gul lök
1 st röd paprika
1 st gul paprika
1 klyfta vitlök
3 dl crème fraîche
2 dl vispgrädde
1 msk koncentrerad kalvfond
1.75 msk cognac
1 tsk rödvinsvinäger
0.5 msk färsk timjan
Smör
Rapsolja
Salt
Svartpeppar
Parmesanost
Strimla lövbiffen grovt. Krydda med salt och svartpeppar.
Skär svampen i mindre bitar. Skala, halvera och strimla löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och finhacka vitlöken.
Fräs svampen i en stekpanna, när svampen har släppt lite vätska och den kokat bort så tillsätter du smör. Låt fräsa några minuter.
Tillsätt lök och paprika och låt fräsa tills allt har mjuknat lite. Tillsätt vitlök, crème fraiche, grädde, fond, cognac och rödvinsvinäger. Rör om och låt koka ihop några minuter.
Rör i timjan och smaka av såsen med salt och svartpeppar.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp en stekpanna, gärna av gjutjärn, med rapsolja. Lägg i den strimlade lövbiffen. Stek på hög värme snabbt. Vänd runt så att köttet får fin färg.
Blanda ner lövbiffen i såsen tillsammans med den nykokta pastan.
Servera pastan med riven parmesanost.