Vodkapasta

Min absoluta favoritpasta!đŸ˜đŸ€€

Original recept frÄn www.instagram.com

Hannas recept

Jan. 12, 2024

Ingredienser

Pasta (vÀlj gÀrna en pastasort som kan fÄnga upp sÄsen bra, rörformad pasta eller snÀckformad)

Olivolja

150 g pancetta

2 st vitlöksklyftor

En skvÀtt vodka, ca 3 msk

1 burk krossade tomater eller hela italienska skalade tomater

2 dl vispgrÀdde

Salt & svartpeppar

Chilifalkes

Parmesan

Smör

Persilja

Gör sÄ hÀr

Hetta upp en stekpanna med olivolja och stek pancettan pÄ hög vÀrme tills den blir krispig.

TillsÀtt pressad vitlök nÀr pancettan börjar fÄ fÀrg och lÄt vitlöken frÀsa med. Ha koll pÄ vÀrmen sÄ att vitlöken inte tar fÀrg.

TillsÀtt vodkan och lÄt den reducera ner helt.

TillsÀtt krossade tomaterna/ hela skalade tomater till stekpannan. Rör om och lÄt tomatsÄsen reduceras en aning. Sönderdela tomaterna med en slev om du anvÀnder hela skalade tomater pÄ burk.

TillsÀtt vispgrÀdden nÀr tomatsÄsen har reduceras nÄgot och börjar bli tjockare. Börja med att tillsÀtta 1 dl vispgrÀdde. Krydda med chiliflakes och smaka av med salt och svartpeppar. LÄt sÄsen koka ihop. TillsÀtt mer vispgrÀdde vid behov.

Koka pastan enligt anvisningarna pÄ förpackningen. Spar lite pastavatten i ett glas och stÀll Ät sidan innan du hÀller av pastan i ett durkslag.

HÀll av pastavattnet nÀr pastan kokat fÀrdigt och blanda ner pastan med sÄsen. TillsÀtt en liten klick smör, samt en skvÀtt pastavatten och rör om sÄ allt blandas vÀl. Rör om sÄ att det kommer in mycket luft i pastan vilket kommer göra den krÀmig.

Servera med riven parmesan och toppa med fÀrsk persilja.

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis sÄ kan du samla alla dina recept pÄ en plats för att göra det lÀttare att planera, handla och laga din mat.