Blev en riktigt smarrig onsdagsmiddag med hjรคlp av en fรคrskost med vitlรถk och รถrter frรฅn @boursin_sverige som var med i senaste @smakbox ๐๐๐๐๐๐๐๐๐๐คฉ๐
Jan. 11, 2024
400 g lรถvbit, skivad i behagliga bitar
1 st gul lรถk, finhackad
4 st vitlรถksklyftor, skivade
1 tsk chili flakes
1 burk skivade champinjoner (ca 400g)
2 tsk dijonsenap
3 msk koncentrerad oxfond
5 dl matlagningsgrรคdde
150 g boursin vitlรถk & รถrter eller annan fรคrskost
1 dl fรคrsk grรคslรถk, fint skuren
1 dl fรคrsk persilja, finhackad
Citronsaft
Salt & peppar
Smรถr till stekning
1. Bรถrja med att steka all lรถvbit hรคrligt krispig. Stรคll รฅt sidan.
2. Frรคs pรฅ gul lรถk, vitlรถk och chili flakes och stek dem mjuka utan att ta fรคrg,
3. I med champinjoner. Lรฅt gรฅ med nรฅgon minut. Slรฅ sedan pรฅ vinet och lรฅt det koka bort.
4. Slรฅ pรฅ grรคdde, fรคrskost och dijonsenap & oxfonden. Rรถr tills fรคrskosten smรคlt helt och hรฅllet. Lรฅt sjuda pรฅ svag vรคrme, 10-15 min.
5. Vรคnd ner lรถvbiten, grรคslรถken & persiljan. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Servera med nรฅgon sorts potatis eller ris!