Vegetarisk plåtmat med sötpotatis och kikärter

Jag är ett stort fan av plåtmat! Att bara lägga massa goda på en plåt och låta det tillagas i ugnen. Börja med det som tar längre tid och så kan man ta ut plåten och fylla på med det som går snabbare. Sen är det bara sleva upp på en tallrik, toppa med en god sås och njuta. Denna gång hade jag spontangjort en koriandervinägrett när en kruka började se lite tråkig ut. Det är ju så mycket smak även i stjälkarna så jag mixade stjälkar, en del blad med lite olivolja, dijon, vinäger och citron. Och så kryddade jag och smakade av. Och det fick toppa denna vegetariska plåtmat med sötpotatis, broccoli, paprika och kikärter.

Original recept från sandracallermo.se av Sandra Callermo

Sandra Callermo

Jan. 15, 2024

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.