Brukar du göra egen granola? Självklart finns det massor av goda granolor i butiken men många innehåller gluten och dessutom socker. Jag gillar att hålla koll på vilken sötning samt hur mycket. Denna är sötad med honung och blir härligt krispig med cashewnötter och frön. Sen har jag även i jordnötssmör som är till för både fett och smak. Jag kryddade även med mycket kanel för att få den härligt kryddig, och glöm inte en nypa salt för att höja smakerna. Denna granola innehåller inte så många ingredienser men om du önskar fler olika frön är det bara att byta ut till samma mängd 🙂
Original recept från sandracallermo.se av Sandra Callermo
Jan. 27, 2024
8 dl glutenfria havregryn
3 dl bovetepuffar
3 dl solroskärnor
3 dl naturella cashewnötter
3 msk kanel
1 st rejäl nypa salt
2 dl vatten
0.75 dl honung
1 dl jordnötssmör
Sätt på ugnen på 150 grader. Blanda havregryn, bovetepuffar, solroskärnor, cashewnötter, kanel och salt. Lägg vatten, honung och jordnötssmör i en kastrull och värm så det blandas. Häll sedan över de torra ingredienserna.
Häll ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen 45 minuter och blanda då och då.