Original recept från www.instagram.com
March 3, 2024
1.5 dl grädde
150 g mörkchoklad (eller valfri choklad)
2 st ägg
150 g smör
2.5 dl socker
1 dl kakao
0.5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjöl
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj kanterna på en bakform på ca 20 x 20 cm, med smör och täck bottnen med bakplåtspapper.
Smält smöret på låg värme i en kastrull. Blanda i socker, kakao, salt och vaniljsocker, rör till en lite grynig smet.
Vispa ner 1 ägg i taget, blanda tills varje ägg har arbetats in.
Vänd slutligen ner mjölet och blanda ihop till en slät smet.
Fördela smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 20–22 minuter. Låt svalna.
Ta ut kakan ur formen och ta bort bakplåtspappret. Vänd kakan upp och ner och ts ut tryffeln ur kylskåpet (kolla så den är tillräckligt tjock) bred tryffeln ovanpå, toppa med karamell strössel.
Låt sedan kakan stå i kylen så att tryffeln stelnar ordentligt. Skär den sedan i bitar!