En enkel och supergod sommarlunch. Perfekt att bjuda på runt midsommar.
Aug. 1, 2022
3 dl gräddfil
500 g färskpotatis
4 skivor kavring
3 msk rapsolja
6 st ägg
50 g smör
500 g matjesillfiléer
1 st rödlök
1 kruka gräslök
100 g västerbottenost
1 ask smörgåskrasse
Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Låt svalna.
Mixa eller hacka kavringen till smulor och stek krispigt i olja på medelvärme. Låt rinna av på hushållspapper.
Lägg ner äggen i kokande vatten och koka i 7-8 minuter. Spola kalla och skala. Bryn smöret.
Skär sillen i bitar. Skala och finhacka rödlöken. Skiva gräslöken runt. Halvera äggen. Halvera potatisen och värm i det brynta smöret.
Lägg sill i botten på ett fat. Lägg potatisen och det brynta smöret. Toppa med ägg, gräddfil, rödlök, gräslök, kavring och klippt krasse. Riv över osten och servera direkt.