Glutenfria vaniljrutor. Vaniljhjärtan fast som enkla rutor är alltid populärt! Dessa godbitarna är naturligt glutenfria tack vare Annas basmix. Välj även mjölkfria mejeriprodukter och sockerfri sötning (som ersätter florsockret och sirapen 1:1) så blir de även veganska och utan tillsatt socker.
Original recept från www.bagamix.se av Anna Winér
Jan. 10, 2024
350 g annas basmix
1.75 dl sockerfritt florsocker*
225 g mjölkfritt smör*
4 dl mjölkfri mjölk*
2 - 3 msk potatismjöl
1 tsk vaniljpulver
6 msk sockerfri sirap*
2.5 msk mjölkfritt smör*
Arbeta ihop ingredienserna i en matberedare tills de precis går samman till en deg.
Klä en form som är ca 20×30 cm med bakplåtspapper och tryck ut hälften av degen i botten.
Sjud mjölk och potatismjöl i en kastrull på medelvärme. Rör hela tiden tills en kräm bildats. Tag av från plattan och rör i vaniljpulver, sirap och smör. Låt svalna något.
Häll fyllningen över degen i formen och smula resterande deg över.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 30-40 minuter på 175 grader tills den fått en fin gyllene färg.
Låt kakan svalna helt och hållet i kylskåpet innan du skär den i bitar och serverar.