En magiskt god och enkel pasta som imponerar på alla gäster 🤩⬇️
Original recept från www.instagram.com
Jan. 11, 2024
400 g salsicciafärs - jag använde @nonna.elide
250 st champinjoner
1 st schalottenlök, finhackad
2 klyftor vitlök
3 dl grädde
1 tsk vitlökspulver
1 krm cayennepeppar
Tryffelolja (mängd efter önskad smak)
Salt och peppar
1 st näve ruccola
2 dl parmesan
400 g linguine
Börja med att skiva upp champinjoner tunt.
Värm upp din panna på medelhög värme och tillsätt färsen, försök dela upp den så gott det går. Låt fräsa tills den fått fin yta, den släpper nog med eget fett så vi behöver inte steka i något.
Tillsätt champinjoner och schalottenlöken, sänk till medelvärme och stek tills löken mjuknar. Tillsätt sedan vitlöken.
Koka din pasta.
Tillsätt grädden, vitlökspulver och cayennepeppar till pannan och smaka av med tryffelolja, salt och peppar, låt såsen puttra under tiden pastan kokar.
Tillsätt pastan och den rivna parmesanen, låt det kräma ihop sig.
Toppa med ruccola och mer parmesan och njut!