En gryta som blir godare ju lÀngre den fÄr puttra. SÄ mycket smaker!
Original recept frÄn www.instagram.com
Jan. 9, 2024
1 st stor gul lök
4 klyftor vitlök
2 st paprikor, 1 röd 1 gul
1 st röd chili
2 st morötter
1 st sötpotatis, ca 250 g
2 st tetror krossad tomat
1 burk kidneybönor
1 burk svarta bönor (eller 2 av samma)
6 dl vatten
1 tsk vitvinsvinÀger
1.5 tsk mald spiskummin
1 tsk kanel
1.5 msk kakao
1.5 tsk paprikapulver
1 msk torkad oregano
2 st lagerblad
Salt
Olivolja att steka i
Bröd eller ris till servering
Havrefraiche till servering
Hacka alla grönsaker.
Skala och skÀr sötpotatisen i mindre bitar.
FrÀs grönsakerna och sötpotatisen i nÄgra minuter i olja i en tjockbottnad kastrull eller stek/gjutjÀrnspanna.
TillsÀtt sedan spiskummin, paprikapulver, svartpeppar och kanel i grönsaksfrÀset. LÄt frÀsa med en stund.
TillsÀtt sedan krossade tomater, vatten, resten av kryddorna samt avsköljda bönor.
LÄt puttra under lock i minst 20 minuter, gÀrna upp emot 1 timme.
Smaka av med salt och peppar.
Servera rykande het, med havrefraiche och ett gott bröd!