Snabb, enkel och supersmarrig måndagsmiddag. Röd curry går hem i alla åldrar. Tillsammans med sötpotatis & halloumi är det överraskande gott. Denna måste ni prova🤩👏!
Original recept från www.instagram.com
Jan. 8, 2024
Bulgur för 4 personer
2 msk olivolja, extra virgin
400 g halloumi, delas i 12 skivor
1 msk rapsolja + 1 msk sesamolja
2 st rödlökar, i klyftor
3 st vitlöksklyftor, pressade
1 tsk chili flakes
2 st medelstora sötpotatisar
1 msk rödcurrypasta
1 burk kokosmjölk (400ml)
2 dl créme fraîche
2 msk persilja, finhackad
Salt
Svart- & vitpeppar
Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg i 1 grönsaksbuljongtärning och 2 msk citronsaft i kokvattnet. Sätt ugnen på 225 grader.
Skär sötpotatisen i bitar om 3x3 cm och sprid ut dem på ugnsplåt med bakplåtspapper. Vänd runt den sedan med hälften av olivoljan och en nypa salt. Rosta mitt i ugnen i 20-25 minuter.
Stek halloumin i resten av olivoljan, tills den får fin färg. Ställ åt sidan.
I samma panna. I med rapsolja och sesamolja. Fräs vitlök, rödlök & chili flakes mjuka utan att ta färg.
Låt den röda currypastan gå med så du får en tunnare kräm.
Häll på kokosmjölk & créme fraîche. Låt koka upp och reducera ner till en krämig konsistens. Smaka av med persilja, salt & peppar. När bulguren är klar. Vänd ner halloumin och sötpotatisen. Blanda försiktigt.
Servera med det nykokta jasminriset och sallad.