Rostad kokos och valnötskaka

En supergod mjuk kaka med rostad kokos och valnötter. Granerad med en krämig frostingson är smaksatt med rosenvatten och vanilj.

Gooliskitchen

Jan. 8, 2024

Ingredienser

3 st ägg

1.5 dl socker

1.5 dl brun farin socker

3 dl mjöl

1 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

1 dl riven kokos (rostad)

0.5 dl valnötter (rostade & krossade)

0.5 dl grädde

75 g smör smält

200 g färsk ost

3 dl grädde

1 dl florsocker

1 krm bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1 - 2 msk rosenvatten

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader

Sätt ugnen på 175 grader

Rosta kokosen så att det får färg här går det fort så var försiktig så ni inte bränner det. Flytta över det i en skål och gör samma sak med valnötterna krossa eller mixa valnötterna sedan.

Rosta kokosen så att det får färg här går det fort så var försiktig så ni inte bränner det. Flytta över det i en skål och gör samma sak med valnötterna krossa eller mixa valnötterna sedan.

Ha ner ägg och sockret i en bunke och vispa pösigt. Sikta ner mjöl, bakpulver,vaniljsocker när ni har gjort det kan ni tillsätta resterande ingredienserna. Blanda med en slickepott tills det är en jämn smet.

Ha ner ägg och sockret i en bunke och vispa pösigt. Sikta ner mjöl, bakpulver,vaniljsocker när ni har gjort det kan ni tillsätta resterande ingredienserna. Blanda med en slickepott tills det är en jämn smet.

Grädda i ugnen i ca 30-35 min, testa med en provsticka för att se om det är färdig gräddad.Låt kakan svalna helt när det är färdiggräddad.

Grädda i ugnen i ca 30-35 min, testa med en provsticka för att se om det är färdig gräddad.Låt kakan svalna helt när det är färdiggräddad.

Vispa ihop färskosten, grädden, florsockret och rosenvattet. Och toppa kakan med det sedan.

Vispa ihop färskosten, grädden, florsockret och rosenvattet. Och toppa kakan med det sedan.

Jag dekorerade med ätbara rosenblad,kokos flakes och lätt krossade valnötter på slutet 💕

Jag dekorerade med ätbara rosenblad,kokos flakes och lätt krossade valnötter på slutet 💕

Om ni har tid efter att rostat klart valnötterna. Lägg de direkt i kallt vatten i några minuter. Sen torka de i en ren kökshandduk och skala bort det tunna skalet runt om kring så mycket det går.

Om ni har tid efter att rostat klart valnötterna. Lägg de direkt i kallt vatten i några minuter. Sen torka de i en ren kökshandduk och skala bort det tunna skalet runt om kring så mycket det går.

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.