En supergod mjuk kaka med rostad kokos och valnötter. Granerad med en krämig frostingson är smaksatt med rosenvatten och vanilj.
Jan. 8, 2024
3 st ägg
1.5 dl socker
1.5 dl brun farin socker
3 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
1 dl riven kokos (rostad)
0.5 dl valnötter (rostade & krossade)
0.5 dl grädde
75 g smör smält
200 g färsk ost
3 dl grädde
1 dl florsocker
1 krm bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 - 2 msk rosenvatten
Sätt ugnen på 175 grader
Sätt ugnen på 175 grader
Rosta kokosen så att det får färg här går det fort så var försiktig så ni inte bränner det. Flytta över det i en skål och gör samma sak med valnötterna krossa eller mixa valnötterna sedan.
Rosta kokosen så att det får färg här går det fort så var försiktig så ni inte bränner det. Flytta över det i en skål och gör samma sak med valnötterna krossa eller mixa valnötterna sedan.
Ha ner ägg och sockret i en bunke och vispa pösigt. Sikta ner mjöl, bakpulver,vaniljsocker när ni har gjort det kan ni tillsätta resterande ingredienserna. Blanda med en slickepott tills det är en jämn smet.
Ha ner ägg och sockret i en bunke och vispa pösigt. Sikta ner mjöl, bakpulver,vaniljsocker när ni har gjort det kan ni tillsätta resterande ingredienserna. Blanda med en slickepott tills det är en jämn smet.
Grädda i ugnen i ca 30-35 min, testa med en provsticka för att se om det är färdig gräddad.Låt kakan svalna helt när det är färdiggräddad.
Grädda i ugnen i ca 30-35 min, testa med en provsticka för att se om det är färdig gräddad.Låt kakan svalna helt när det är färdiggräddad.
Vispa ihop färskosten, grädden, florsockret och rosenvattet. Och toppa kakan med det sedan.
Vispa ihop färskosten, grädden, florsockret och rosenvattet. Och toppa kakan med det sedan.
Jag dekorerade med ätbara rosenblad,kokos flakes och lätt krossade valnötter på slutet 💕
Jag dekorerade med ätbara rosenblad,kokos flakes och lätt krossade valnötter på slutet 💕
Om ni har tid efter att rostat klart valnötterna. Lägg de direkt i kallt vatten i några minuter. Sen torka de i en ren kökshandduk och skala bort det tunna skalet runt om kring så mycket det går.
Om ni har tid efter att rostat klart valnötterna. Lägg de direkt i kallt vatten i några minuter. Sen torka de i en ren kökshandduk och skala bort det tunna skalet runt om kring så mycket det går.