Varsågoda, här har ni en jättegod dessert!🎄Inkokta päron med saffran och vanilj, som äts tillsammans med mascarponekräm och rostad vit choklad🤤 Låt mig gärna veta om ni testar!🤍
Jan. 10, 2024
Päron (1 per person)
Vatten så päronen täcks, jag hade 1.5 liter
2 st påsar saffran (1 g)
1 st vaniljstång
Lite pressad citron
5 dl socker
2 dl grädde
125 g mascarpone
Florsocker efter smak
Vit choklad
✨Koka upp lagen, och lägg sedan i päronen. Låt puttra tills päronen mjuknat (tog ca 25 minuter för mig). Ställ undan och låt päronen svalna litegrann (i lagen). Päronen kan ätas både varma och kalla tycker jag. Vi åt dem lite ljumna men det gör man som man vill☺️
Vispa sedan grädden med florsocker och addera sedan mascarponen. Här vill jag ha krämen lite lös men det är också en smaksak.
Sist men inte minst river du vit choklad på en plåt med bakplåtspapper, kör in i ugnen på 175 grader i cirka 5 minuter. Låt svalna och bryt sedan i bitar. Klart för att lägga upp och servera!🤍