Vad sägs om en väldigt enkel lunchbowl som inte kräver mycket arbetstid men ändå blir väldigt god. Och dessutom massa näring och bra grejer för kroppen. Den är boostad med både groddar och kimchi så även snäll mot tarmfloran. Så denna bowl innehåller rostad sötpotatis och svarta bönor med sting och så goda grönsaker och svalkande mango. Toppa gärna med en krämig sås eller dressing. Om du gillar bowls så har jag tipsat om några fler längst ner i inlägget. Det är helt klart min bästa lunch! Smaklig måltid 🙂
Original recept från sandracallermo.se av Sandra Callermo
Jan. 8, 2024
0.5 - 1 st sötpotatis (beroende på storlek)
1 st näve gröna blad
1 dl tärnad mango
Alfagroddar
1 msk kimchi
1 dl svarta bönor
1 tsk pressad lime
0.5 tsk gochujang
Srirachamajo
Sätt på ugnen på 225 grader. Skär sötpotatisen i tärningar och lägg i en ugnsform med örtsalt, svartpeppar och gärna lite torkad oregano. Sätt in i ugnen 20-25 min.
Blanda ihop lime med gochujang och rör ner bönorna.
Ta en skål och lägg upp sötpotatis, bönor, gröna blad, groddar, mango och kimchi. Servera med srirachamajo.