När man kommer hem efter att ha lämnat barnen, hängt upp deras blöta ytterkläder och ska fundera ut kvällens middag så ligger soppa nära till hands. Gärna fylld med goda grönsaker och mycket näring. Denna gång fick det bli en makaronisoppa med linser, broccoli och majs och den gick hem hos hela familjen. Självklart kan du variera grönsaker och kryddning som du vill och vad just ni gillar. Jag hade i vitlök, tomatpuré och även garam masala. Det blev lite kryddigt utan att vara starkt.
Original recept från sandracallermo.se av Sandra Callermo
Jan. 8, 2024
1 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
2 msk tomatpure
1 msk garam masala
1 dl torkade röda linser
2 l vatten
4 portioner glutenfri pasta
250 g broccoli
1 burk majs
Skala och hacka lök och vitlök. Dela ner broccolin och hacka stammen. Hetta upp olja i en stor kastrull och ha i löken. Låt den mjukna och ha sedan i vitlök, tomatpuré och garam masala och låt fräsa 2 minuter. Tillsätt sedan linser och vatten. Låt koka upp och puttra under lock 5 minuter. Tillsätt sedan stammen från broccolin samt pastan och salta. Låt koka under lock ca 5 minuter till (koktid på min pasta var 9 minuter). Ha sedan i spetskål, broccoli och majs och låt koka under lock ca 3-5 minuter till.
Smaka av pastan så den är klar. Smaka såsen och krydda med salt, svartpeppar och pressad lime.