Rostad pumpasoppa med bacon och örtolja

Ibland kan grönsakssoppor bli lite tråkiga och smaklösa men mitt bästa knep för djupare smak är att rosta grönsaker och rotfrukter i ugnen först. Dessutom är det väldigt smidigt att lägga allt på en plåt, ringla över lite olja med salt och peppar och kanske någon ört och så får smakerna komma fram i ugnen innan du mixar ihop med vatten och eventuellt någon mejeriprodukt. Så här ska ni få ett recept på rostad pumpasoppa med massor av smak. Barnen blev överlyckliga när de dessutom fick toppa den med bacon. Gjorde även en snabb örtolja som gav både färg och smak. Men du kan självklart toppa med precis det du önskar. Vill du ha den vegetarisk kan du skippa bacon och bara köra på bönor och fetaost.

Original recept från sandracallermo.se av Sandra Callermo

Sandra Callermo

Jan. 8, 2024

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.